ZAVOD ZA UDŽBENIKE i NASTAVNA SREDSTVA PRIDRUŽIO SE OBILJEŽAVANJU DANA INTLIGENCIJE

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva (ZUNS) će u svojim knjižarama u Podgorici, Baru, Bijelom Polju i Nikšiću podijeliti danas svojim kupcima po 20 vaučera za besplatno testiranje inteligencije koje sprovodi Mensa. To je ujedno početak promocije „Dana inteligencije 2024‟ koji se održavaju od 1. do 5. oktobra u Crnoj Gori, a povodom Međunarodnog dana inteligencije 1. oktobra.

Tim povodom u Zavodu je održan sastanak direktorice te izdavačke kuće mr Aleksandre Hajduković i predsjednika Mense Crne Gore Danila Vorotovića, na kojem je bilo riječi o dosadašnjoj saradnji. Istaknuto je da je Zavod među prvim institucijama koje su potpisale ugovor o saradnji sa Mensom Crne Gore.

Saopštene su i ideje o nastavku saradnje, produžavanju ugovora, promociji Mense na sajmovima knjiga u okviru štanda ZUNS-a, organizovanju radionica za djecu i sl.

„Dani inteligencije 2024‟ obuhvataju: radionice i predavanja iz oblasti nauke, umjetnosti i kreativnosti, koje će voditi stručnjaci za te teme, diskusije i panel sesije, omogućavajući učesnicima da čuju uvide i stavove eminentnih govornika i da učestvuju u razgovorima o ključnim intelektualnim temama, te testiranja inteligencije i kreativne radionice za sve uzraste, od najmlađih do odraslih, kazali su iz Mense Crne Gore.

U organizaciju ove manifestacije, pored ZUNS-a, uključeni su i Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija, Univerzitet Crne Gore, Univerzitet Donja Gorica, Naučno-thnološki park Crne Gore i Tehnopolis iz Nikšića.

O. Đ. 

 

Back to Top