UDŽBENICI ZA DRUGI STRANI JEZIK U ŠKOLAMA NAKON 23. SEPTEMBRA

Povodom pitanja koja nam upućuju učenici i roditelji, a odnose se na udžbenike za drugi strani jezik, želimo da kažemo da udžbenici za drugi strani jezik tek trebaju da budu dostavljeni školama.

Naime, još početkom juna svi direktori i direktorice osnovnih škola u Crnoj Gori, dobili su dopis od  strane Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija u kojem  je naznačeno da će isporuka udžbenika za drugi strani jezik biti realizovana od 23. septembra. Udžbenici se školama dostavljaju prema podacima koji su sadržani u elektronskoj bazi – MEIS-u. Važno je napomenuti da su udžbenici za drugi strani jezik već nabavljeni i nalaze se u magacinu Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

Dakle, samo se čekaju pomenuti podaci, kako bismo krenuli u distribuciju.

Kao što smo rekli, isporuka će, saglasno instrukcijama Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, krenuti 23. septembra i biće realizovana za najviše nedjelju dana.

Razlog zašto se udžbenici ne dostavljaju školama prije pomenutog datuma je taj što škole, u većini slučajeva, nemaju podatke o broju učenika koji će učiti drugi strani jezik. Tek kad se kompletiraju podaci za sve škole, može se krenuti sa dostavljanjem.

Što se tiče besplatnih udžbenika za ostale predmete, oni su, kao što smo već informisali javnost, dostavljeni osnovnim školama tokom avgusta mjeseca, tako da su učenici početak školske godine, što se tiče udžbenika, dočekali spremni.

<a

https://www.freepik.com/

Back to Top