VLADA JAPANA DONIRALA OŠ “VUK KARADŽIĆ” U BISTRICI KOD BIJELOG POLJA OKO 70.000 EURA

Vlada Japana donirala je OŠ “Vuk Karadžić” u Bistrici kod Bijelog Polja oko 70.000 eura, koje su uložene u zamjenu stolarije, rekonstrukciju fasade,  trotoara i izgradnju rampe za lica sa invaliditetom. Tim povodom predstavnici Ambasade Japana  obišli su ovu vaspitno-obrazovnu ustanovu.

Ukazujući na značaj ove donacije, direktor škole Ćemal Zoronjić kazao je da su kao i u ranijim projektima realizovanim putem donacija partneri bili Opština Bijelo Polje i Ministarstvo prosvjete. 

“Realizacijom ovog projekta škola je gotovo u potpunosti ispunila standarde energetske efikasnosti i ima odlične uslove za kvalitetan rad i boravak učenika i zaposlenih u prostorijama škole. Svakako ima još  dosta toga da se uradi na zaokruživanju svih radova i mi već imamo spremne projekte za izgradnju garaže za školsko vozilo i najvažnije  za zamjenu krova i oluka na školskoj zgradi”, istakao je Zoronjić.

Prvi sekretar Ambasade Japana Masajoši Jamatozahvalio se Opštini Bijelo Polje za napore napoboljšanju obrazovanja na lokalnom nivou, ali i osoblju škole i svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta.

“Veoma mi je drago što je Vlada Japana bila u prilici da pruži podršku  da bi se obezbijedila bolja edukativna sredina za đake i nastavnike. Raduje me što vidim da je nakon uspješne realizacije ovog projekta svakodevica u školi  mnogo bolja”, rekao je Jamato.

Potpredsjednica Opštine Bijelo Polje Nemša Omerhodžić zahvalila je Ambasadi Japana i podsjetila na dosadašnje donacije Vlade Japana  u Bijelom Polju.

“Ova donacija školi u Bistrici je još jedna  u nizu Ambasade Japana našoj opštini i  dokaz je da prijateljstvo nema  prostornih, niti bilo kakvih drugih granica i barijera”, naglasila  je Omerhodžić.

Lj. V.

 

Back to Top