DOGOVORENE TRI DONACIJE TIKA

Turska  agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju – TIKA investiraće u 2018. godini u školsku opremu i infrastrukturu nekoliko školskih objekata, dogovoreno je na sastanku predstavnika Ministarstva prosvjete i pomenute Agencije.

Kako stoji u saopštenju Ministarstva prosvjete, na sastanku u agenciji TIKA, kome su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu prosvjete Aleksandar Mitrović, sekretar Ministarstva prosvjete Omer Mehmedović, načelnik Službe za investicije i javne nabavke Ministarstva Filip Grujić i koordinator agencije TIKA Ahmet Altun, najavljene su tri vrijedne donacije za prvu polovinu ove godine.

TIKA će, uz sufinansiranje Ministarstva prosvjete, uložiti novac za rekonstrukciju OŠ “29. novembar” Dinoša, Tuzi, zatim za rekonstrukciju fiskulturne sale Gimnazije u Tuzima, a doniraće i pametne table i računarsku opremu za Gimnaziju “30. septembar” u Rožajama.

Nakon izrade glavnih projekata znaće se i visina ulaganja, a većina radova planiranih za ovu godinu izvodiće se tokom ljetnjeg raspusta.

U saradnji sa Ministarstvom prosvjete TIKA će razmotriti i infrastruktrurne potrebe još nekoliko školskih ustanova.

Back to Top