Zavod za udžbenike i nastavna sredstva obilježava Svjetski dan dječije knjige

Povodom 2. aprila, Svjetskog dana dječije knjige, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Podgorica pripremio je dvije zanimljive akcije.

Prva od njih jeste popust od 20 posto na 12 naslova namijenjenih djeci, koji će 2. aprila važiti u knjižarama Zavoda. Snižene će biti cijene sljedećih izdanja:

  1. Izbor iz savremene crnogorske poezije za djecu;
  2. Narodna književnost za djecu;
  3. Sunčev pjevač – Jovan J. Zmaj, Branko Ćopić, Miomir S. Sekulić i Dobroslav Mrdak;
  4. Pjesme, izbor – Duško Radović;
  5. Bajke za pamćenje – Grozdana Olujić;
  6. Svečujuća školjka – Dušan Đurišić;
  7. Balšine pjesme – Branko Banjević;
  8. Ana i sedam robota – Slobodan Vukanović;
  9. Tajna plavog kristala – Dragana Kršenković-Brković;
  10. Doći ću iz šume čak – Jelena Martinović-Bogojević.

Knjižare Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva nalaze se u Podgorici u Ulici Novaka Miloševa 36 i Moskovskoj 98, zatim u Baru u Ulici Jovana Tomaševića 4 i u Bijelom Polju u Ulici Obala Lima.

Pored toga, na Svjetski dan dječije knjige Zavod će učenicima Resursnog centra za djecu i mlade „Podgorica“ i Resursnog centra „1. jun“ Podgorica pokloniti po 10 primjeraka svog najnovijeg izdanja za djecu „Doći ću iz šume čak“, autorke Jelene Martinović-Bogojević. Obilazak ova dva centra počeće u 11 sati, od Centra „1. jun“.

Svjetski dan dječije knjige obilježava se od 1967. godine, a za datum je odabran 2. april – dan rođenja „kralja bajki“, danskog pisca Hansa Kristijana Andersena. Ovaj interesantni planetarni praznik plod je inicijative Međunarodnog odbora za dječiju knjigu, internacionalne neprofitne organizacije, čiji je cilj da se djeca širom svijeta podstaknu na čitanje, ali i da se ukaže na potrebe najmlađih čitalaca.

Back to Top