Seminar o pisanju udžbenika

Oko 100 nastavnika iz različitih srednjih stručnih škola, profesora s Univerziteta Crne Gore i Univerziteta Mediteran bili su polaznici seminara o pisanju udžbenika pod nazivom „Put do dobrog udžbenika”.

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva organizovao je seminare tokom aprila i maja 2015. godine. Seminar je namijenjen potencijalnim autorima udžbenika za srednje stručno obrazovanje, kao podrška u formalnim procedurama, te kao pomoć u pisanju i organizovanju udžbeničkog materijala. Tokom prezentacije i diskusije polaznici seminara upoznali su se s procedurama nastanka udžbenika, faktorima od kojih zavisi kvalitet i uspjeh udžbenika, kao i s kriterijumima za procjenu kvaliteta udžbenika.

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva planira da uradi bazu podataka o učesnicima seminara i time olakša povezivanje potencijalnih autora iz istih ili srodnih obrazovnih profila.

Obuka autora i autorskih timova u skladu je sa Zaključkom Vlade broj 08-440 od 18. marta 2015. godine, odnosno sa Strategijom razvoja srednjeg stručnog obrazovanja u Crnoj Gori.

Back to Top