Promovisano prvo kolo antologijske edicije „Nova luča“

Povodom izlaska iz štampe prvog kola antologijske edicije „Nova luča“, OKF Cetinje, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva – Podgorica, Centralna nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“ i Fakultet za crnogorski jezik i književnost organizovali su konferenciju za medije na kojoj su predstavili ovaj značajan izdavački poduhvat.

U okviru edicije zastupljena su sljedeća djela: Sreten Asanović: „Trag u noći“, Jevrem Brković: „Cio sam u pjesmi“, Zuvdija Hodžić: „Davidova zvijezda“, Mladen Lompar: „Zmije Grmožura“, Marko Vešović: „Bijeli glog iz Papa“, Ljubomir Đurković: „Porodična trilogija“, Milorad Popović: „Karnera“, Dragan Radulović: „Auschwitz Café“, Andrej Nikolaidis: „Tamno pokoljenje“ i Ognjen Spahić: „Hansenova djeca“.

Na konferenciji je govorila pomoćnica ministra kulture Dragica Milić, kao i članovi uređivačkog odbora „Nove luče“: Milorad Popović (OKF), Radule Novović (ZUNS), Jelena Đurović (CNB „Đurđe Crnojević“) i mr Aleksandar Radoman (FCJK). Oni su saglasni da je pokretanje „Nove luče“ značajan korak u afirmaciji crnogorske književnosti, te da će u skorijem periodu svjetlost dana ugledati i novo kolo.

Back to Top