Predstavljanje Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva – Podgorica na 61. međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

Predstavljanje Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva – Podgorica na 61. međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu do sada je uspješno proteklo u znaku velikog broja posjetilaca koji su pokazali interesovanje za naš štand, interakcije s njima, ali i posjeta zvaničnika.
Tako su u utorak, 25. oktobra, štand posjetili njegova ekselencija Branislav Mićunović, ambasador Crne Gore u Srbiji; mr Predrag Bošković, ministar prosvjete Crne Gore; i mr Bojana Martinović, šefica kabineta ministra prosvjete i predsjednica Upravnog odbora Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.
Već u srijedu, 26. oktobra, gost štanda bio je uspješni crnogorski glumac Momčilo Otašević, koji se od 12 do 17 sati družio s brojnim posjetiocima. On je u okviru svoje posjete potpisivao DVD sa kratkim igranim filmom „Ruske kape“, u kom tumači glavnu ulogu.
Film „Ruske kape“, čiju produkciju potpisuju Ksenija Popović i Filip Đurišić, bavi se temom narkomanije i za cilj ima njenu prevenciju. Stoga je autorski tim u saradnji sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva planirao da ovo kratkometražno ostvarenje distribuira školama kako bi se kao nastavno sredstvo, u okviru izbornog predmeta Zdravi stilovi života, prikazivao učenicima i tako uticao na podizanje nivoa njihove svijesti u vezi s problemom narkomanije.
U četvrtak, 27. oktobra, štand Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva – Podgorica posjetili su i predstavnici ambasade Južne Koreje u Srbiji na čelu sa drugom sekretarkom i konzulom  Ju-yearn Sun. 
U subotu, 29. oktobra, štand Zavod za udžbenike i nastavna sredstva – Podgorica posjetiće učenici i nastavnici podgoričke Gimnazije „Slobodan Škerović“. Da podsjetimo, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva – Podgorica izlaže na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu nakon devet godina. Ovog puta predstavlja se vanudžbeničkom literaturom, priručnicima za inkluzivno obrazovanje, udžbenicima za izborne predmete za osnovnu i srednju školu i najnovijim udžbenicima za srednje stručno obrazovanje.

Na crnogorskom štandu, pored ZUNS-a, izlažu CID i „Nova knjiga“. Naša ideja, koju su zdušno podržale kolege iz CID-a i „Nove knjige“, bila je da crnogorski izdavači nastupe zajednički na 61. međunarodnom sajmu knjiga. Štand crnogorskih izdavača povezuje CRNOGORSKA ULICA!
Podršku našoj izdavačkoj kući, a u cilju bolje prezentacije Crne Gore i svih njenih proizvoda, dao je i podgorički proizvođač autohtonih vina „13. jul – Plantaže“.
Međunarodni sajam knjiga u Beogradu najposjećenija je regionalna manifestacija ove vrste, koja godišnje okuplja oko 1.000 izlagača i privlači oko 150.000 posjetilaca.

Back to Top