Predstavljanje Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva – Podgorica crnogorskoj dijaspori u Hesenu

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva – Podgorica predstavio se crnogorskoj dijaspori u Hesenu, 13–15. oktobra 2017. godine.

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva – Podgorica  predstavili su Snežana Martinović, urednik-koordinator u izradi i kontroli kvaliteta udžbenika i Lazo Leković, odgovorni urednik. Organizaciju  događaja pomogli su Generalni konzulat Crne Gore u Frankfurtu i gospodin Nenad Popović, predsjednik crnogorsko-njemačkog udruženja Montehes i predsjednik Savjeta za saradnju s dijasporom Vlade Crne Gore.

Predstavljanje ZUNS-a crnogorskoj dijaspori realizovano je na dva načina: na  Radio Darmštadu, u emisiji koja se emituje uživo putem interneta, i u Generalnom konzulatu Crne Gore u Frankfurtu.

Emisija Jadran na talasima Radio Darmštada veoma je slušana ne samo u pokrajini Hesen i u  Njemačkoj, već i širom svijeta putem radio striminga. Urednik i moderator emisije je gospodin Vojislav Jestrović, član udruženja Montehes.

U Generalnom konzulatu goste i posjetioce pozdravili su: gospodin Branislav Karadžić, generalni konzul Crne Gore i gospodin Dejan Vuković, konzul. Izdavaštvo Zavoda za udžbenika i nastavna sredstava – Podgorica, s posebnim osvrtom na istoriografska izdanja i biblioteku Identitet, predstavili su gospođa Martinović i gospodin Leković. Sala u Generalnom konzulatu bila je veoma posjećena, a posjetioci su došli ne samo iz pokrajine Hesen, već i iz Kelna.

 

Prisutni, a među njima i gospodin Stanković, predsjednik Savjeta crnogorskih asocijacija, gospodin Agović, potpredsjednik udruženja Montehes, gospodin Ranko Ćetković i mnogi drugi, zahvalili su na posjeti i predstavljanju. Gospodin Karadžić, generani konzul, gospodin Vuković, konzul i gospodin Popović, predsjednik Savjeta za saradnju s dijasporom Vlade Crne Gore, takođe su izrazili veliko zadovoljstvo događajem.

Back to Top